Една трета от хоспитализираните в Бургас са или чужденци, или хора

...
Една трета от хоспитализираните в Бургас са или чужденци, или хора
Коментари Харесай

Една трета от приетите в болница с COVID-19 в Бургас са туристи |

Една трета от приетите в болница в Бургас са или чужденци, или хора с адресна регистрация отвън район Бургас. Това сподели по Българска национална телевизия шефът на локалната РЗИ доктор Георги Паздеров. Той посочи, че популацията в региона е три пъти повече поради туристическия сезон.

Бургаска област към този момент е в алената зона по разпространяване на COVID-19. Днес се привиква противоепидемичния щаб, на който ще се разисква дали ще се стягат ограниченията.

Новозаразените в региона за последното денонощие са 63-ма души, общо 4400 са дейните случаи, а в лечебни заведения са 141 души, уточни доктор Паздеров. По негова заповед леглата за лекуване на COVID са увеличени на 250. 10 лечебни заведения са разкрили кревати за лекуване на ковид.

Шефът на РЗИ Бургас означи, че всеки ден над 10 хиляди души пресичат границата на Малко Търново, летище Бургас и пристанище Бургас. Поне 300 от тях идват от червени зони и са карантинирани.

Проф. доктор Христо Бозов, шеф на КОЦ-Бургас съобщи, че в болничното заведение са разкрити 16 кревати, като досега са запълнени 15. Има подготвеност за откриване на още кревати.

Проф. Бозов сподели още, че болните са неимунизирани, а лекарите и медицинският личен състав към този момент са на лимита на опциите си. Той прикани всички, които не са ваксинирани, да го създадат.

Доц. Ангел Кунчев ще посети региона през днешния ден. На място ще бъде разисквана основаната организация за ограничение разпространяването на коронавирусната зараза, като по рекомендация на основния държавен здравен контрольор могат да бъдат налагани и спомагателни противоепидемични ограничения на районно равнище.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР